STOP VERSLAVINGSPATRONEN, pak de oorzaak van het probleem aan!

Bij de aanpak van problemen is het belangrijk om contact te maken met de overlevingspatronen die in ons lichaam vastgezet zijn. In de praktijk hoor ik geregeld mensen die al van alles hebben gedaan aan persoonlijke en lichamelijke ontwikkeling, Ze houden van zichzelf, zorgen goed voor zichzelf, vinden dat ze er mogen zijn en weten al veel antwoorden op levensvragen. En toch komen ze niet helemaal van hun depressie af, raken weer opgebrand of vallen in oude verslavingspatronen, ziektes, verdriet of relaties terug. Ze willen graag geloven dat ze een heel gelukkig leven hebben. Blijkbaar blijft er diep van binnen toch iets bestaan dat niet OPGELOST wordt.

mijnlichaamweethet

Oorzaak: Over je problemen praten richt zich alleen op de geest, de overlevingsmechanismen worden op het fysieke niveau niet aangeraakt.

Oplossing: WEET JOUW LICHAAM HET AL?

Met mijn eigenzinnige en eenvoudige aanpak spreek ik de taal van het lichaam en met name van het hart, de meest universele taal die direct tot de kern spreekt. Onbewust, ‘onderhuids’ draagt ons lichaam veel informatie die ons leven blijft bepalen. De taal van het hart biedt troost en geborgenheid en kan daarom diepe, oude, onbewuste emotionele wonden helen die in het lichaam verankerd zijn en dat gebeurt tijdens mijn coach/therapiesessies meestal tegelijkertijd.

WAAROM ZIJN WE VERSLAAFD?

We voelen ons niet goed of niet goed genoeg en grijpen daarom graag naar iets dat ons een beter gevoel geeft. Daar is niks mis mee alleen wanneer we doorslaan of steeds meer of iets sterkers of heftigers nodig hebben om dat goede gevoel te ervaren, noemen we dat een verslaving.

Gelukkig zijn en je goed voelen is iets dat je van binnen ervaart en niet iets dat we met oppervlakkige stimulatie van plezier bereiken. Drank, drugs, overeten, te veel voor anderen zorgen enzovoorts, gaat geen verandering brengen. Dus willen we dit echt doorbreken dan zullen we de kern van het probleem moeten aanpakken.

Vorig jaar gaf mijn lichaam aan dat mijn verslaving me langzaam kapot en ziek had gemaakt. Door mijn manier van leven had ik veel te veel energie waardoor ik nog maar weinig uurtjes sliep, mijn lichaam en organen kregen op die manier niet genoeg rust om te herstellen en daardoor raakte mijn spijsvertering ontregeld en mijn lever uitgeput. Serieuze stappen heb ik moeten nemen.

Met vallen en opstaan weet ik als geen ander dat verandering met zachtheid en luchtigheid mogelijk is en ook dat ik me nu vrij voel en de kern van mijn verslaving omgevormd heb naar een talent!

Het is zoooooooo de moeite en de investering waard om stil te staan, tijd te maken en geld uit te geven aan de oorzaak van je probleem!! Ik zet mijn talent op verschillende manieren in om anderen te begeleiden in het doorbreken en omvormen van hun verslavingspatronen en zie dat zij met hun ontdekte talent weer vele anderen inspireren. En dat maakt mij een heel gelukkig mens.

liefs, Petra Turkenburg