Tijd voor een nieuw huis

We worden geboren in een huis dat wordt weerspiegeld in het huis waarin we wonen. Om daarna steeds te wonen in het huis dat bij ons past en te groeien en bloeien om er uiteindelijk te kunnen sterven.

Het moment is daar,  er mag nog meer bezieling in en uit onze huizen komen, onze ego’s doorzien. Niet meer luisteren naar een ideaalstructuur die we boven de stroom van onze eigen natuur plaatsen. Nee we mogen nu echt uit ons hoofd en onze verstilling komen en werkelijk in verbinding leven.

Hartgericht

We willen leren luisteren hoe we onze creatieve kracht en emoties laten stromen in ons huis. We snakken naar een manier van leven die naar binnen, naar ons hart gericht is, waar vertrouwen in onszelf en onze omgeving is.

Dan gaan we namelijk van streven naar onszelf zijn naar onszelf op een dynamische wijze zijn. Oude vormen die ons beperken of niet meer passen laten we los om plaats te maken voor dit nieuwe. Het betekent afscheid nemen van dingen, mensen, relaties, werk, hobby´s die we geforceerd grijpen of liefhebben.

Weten dat iets niet meer bij ons past en daar geen actie op ondernemen is bewustzijn zonder verandering, hoofdbewustzijn die ons stil, eenzaam en op dezelfde plek houdt. Onderzoeken waarom iets niet meer bij ons hoort brengt stappen naar actie. Deze werkelijk zetten is bewustzijn met groei ofwel hartbewustzijn. Dit geeft beweging, contact en creatiekracht .

Dat is leren kijken met ons hart en onze emotionele intelligentie vergroten omdat we onze ervaringen doorleven. Een investering in onszelf die een positieve verandering inzet en blijheid, verbinding, energie, vertrouwen en wijsheid brengt.

Spontaniteit en discipline

Een magisch proces dat in ieder van ons aanwezig is. Iets ouds langzaam opzij schuiven om op dezelfde plaats iets nieuws te laten verschijnen. Dat is de magie van innerlijk werk dat je doorgeeft aan anderen. Dat is ons licht laten schijnen in ons huis dat voelt als thuis omdat we ruimte geven aan ons dynamische karakter. Dat is ons oergevoel, ons ZIJN omzetten in bewuste creatieve mensen en ondernemingen, in DOEN en realistisch leven.

20 maart ben ik officieel 2 jaar gescheiden en krijg ik de mogelijkheid het huis, waar we in 1999 als gezin zijn komen wonen, te kopen. Het zag er naar uit dat dit ging gebeuren alleen laat de werkelijkheid me iets anders zien. Het is blijkbaar het beste voor me om in een ander huis te wonen. Het innerlijk werk dat ik tijdens mijn huwelijk in dit huis heb gedaan resulteerde in een prachtige sfeervolle praktijkruimte in het centrum van Hillegom waar ik mijn ontdekte schatten met meer mensen kan delen. Het innerlijk werk dat ik samen met mijn mooie waardevolle cliënten na mijn scheiding in de praktijk heb gedaan, maakt plaats voor een nieuw huis om te wonen en verder te groeien. Afscheid nemen van mijn oude huis en ruimte krijgen voor iets dat nu bij me past. Me bewust van iets dat ik niet was. Wat is het leven toch prachtig en bijzonder. Nieuwsgierig waar ik ga wonen.

#duurzameveranderingsprocessen #inspireren #lichtinhuis #magie #emotionelehersenen